Published On: april 26th, 2023Categories: Seminstation Västra Å, Stuteri My Hawk's

2021 köptes två ston in till verksamheten och inseminerades. Tyvärr blev Tethys Marblesienne aldrig dräktig och Imas foster föddes för tidigt till följd av tvinnad navelsträng 2022. Nya tag 2022 med insemination, båda betäcktes med S.J Royal Chacoon samma dag och båda blev dräktiga på en insemination på första försöket! Nu 11 månader senare står vi här med två fina stoföl – slutet gott – allting gott!

Lite info om ett av våra två ston i denna berättelsen:

Imagining du Nord e: Valeur d´Elle u: Chantilly Lace (Dollar de La Pierre x Narcos II) är född här på gården hos förra ägaren. Hon är resultatet av en betäckning med två fina Selle Francais-hästar som importerats till Sverige.

Fadern Valeur d´Elle (140-hoppning) vars pappa är den välkända Nippon d´Elle (160-hoppning) och modern Nikita d´Elle som både själv gått 160-hoppning och lämnat en avkomma i 160-hoppning.

Modern Chantilly Lace kommer ur självaste Quidam de Revels mödernelinje. Hennes mamma Squaw de Baugy är helsyskon med Kid de Baugy (160-hoppning) och halvsyskon med Jesabelle de Baugy som lämnat Conthargos Rouge (160-hoppning), den godkända hingsten Conthallon Rouge (145-hoppning) och ytterligare två avkommor i 140-hoppning.

Ima har tyvärr en skada som satt stopp för hennes framtid som tävlingshäst och vi är glada att kunna använda henne i avel.